Blog

Igaz történet egy különleges varázskavicsról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akit Eszternek hívtak. Ez a kislány valamikor réges-régen egy fehér, piros szívvel díszített kavicsot készített a nagymamájának.

Az évek teltek, s a kislányból anya lett.

Egyik nap Eszter és immár bölcsődés kislánya, Szofi egy mesekönyvet lapozgatott, az Összeköt a szeretetet. A történetben a főhős, Kobak varázskavicsot kapott az anyukájától, amely "gyönyörű volt, fehér, mint a hó, a közepét pedig egy piros szív díszítette."

Interjú a Caledonia Könyvvára oldalon

Sajóvölgyi Dalma, a Caledonia Könyvvára blog szerzője volt az első, aki kritikát írt az Összeköt a szeretetről, az övé az első dedikált mesekönyvek egyike, s immár ő az, akinek az első interjút is köszönhetem. 

Az alábbiakban a Dalma által készített interjú egy részletét osztom meg veletek.

Varga-Czakó Adrienn: "A szeretet minket összeköt"

Varga-Czakó Adrienn maga is kisgyermekes anyuka, kislánya pedig hamarosan bölcsődés lesz. Adáék szeretnék, ha gyermekük megszokná a közösséget, s ezáltal kicsit könnyebbé tegyék a majdani óvodai beszoktatás időszakát is. Épp ezért vásárolta meg örömmel az Összeköt a szeretet című mesekönyvet, amelynek "célja, hogy elmagyarázza a kicsiknek: azért mert "anya" nincs közvetlenül mellettük, mégis ott van velük, és hogy a bölcsi, ovi nem olyan rossz dolog, de ahhoz, hogy élvezni tudják, kicsit el kell engedni anyut."

For her blog: "Ez egy szuper kis könyv"

Szandra kislánya, Lili hamarosan óvodás lesz, a beszoktatással kapcsolatos gondolatait, érzéseit pedig egy különösen őszinte bejegyzésben osztotta meg olvasóival.

A For her blogon található cikkben Szandra egy tippet is ad az oviba készülő gyerekeknek és szüleiknek, ami nagy örömömre nem más, mint az Összeköt a szeretet című mesekönyv.

Hogy segíthet ez a könyv az ovis beszoktatásban Szandra szerint?

Életem első könyvbemutatója

Június 30-án, szombaton, 11 órától az Összeköt a szeretet című, a Manó Könyvek által gondozott és Szepesi Szűcs Barbara bájos illusztrációival teli mesekönyvem első könyvbemutatójára várlak benneteket. Az esemény Budapesten, a Lurdy házban, a Líra-Móra Könyváruházban (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.) kerül megtartásra.

Az Összeköt a szeretet a Könyvhét ajánlójában

Szénási Zsófia a Könyvhét gyermek- és ifjúsági könyvajánlójában a nyári vakációra időzített újdonságok közül válogatott. Cikkében pedig - jobbnál jobb kötetek mellett - az Összeköt a szeretet is helyet kapott.

Mit ír a szerző a mesekönyvről?

Olvass bele a mesekönyvbe!

Beleolvasnál az Összeköt a szeretet című mesekönyvbe? Kíváncsi vagy arra, milyen tündéri rajzokat rejt a kötet?

Most néhány oldalnyi terjedelemben bepillantást nyerhetsz!

Nincs más dolgod, mint ide kattintani.

A Minimatiné is ajánlja

A Minimatiné  - amely egy gyermekprogram ajánló oldal - Vakációs olvasmányok, izgalmas újdonságok című cikksorozatának első részében összegyűjtötte azokat az újonnan megjelenő könyveket, amelyeket kicsiknek is ovisoknak ajánl.

"A fiaim varázskavicsot kértek"

Az Összeköt a szeretet című mesekönyvben fontos szerep jut egy festett kavicsnak, amelyet Kobak az anyukájától kap akkor, amikor elválnak egymástól az óvodában. A kavics varázserővel bír, hiszen elég csak kézbe venni, máris eszébe jut az anyukája, a kettejüket összekötő szeretet. Biztonságot és kapaszkodót nyújt számára akkor is, ha fizikailag épp nincsenek együtt.

"Minden édesanyának és kisgyermeknek"

Alig, hogy megjelent nyomtatásban az Összeköt a szeretet című mesekönyv, máris megszületett róla az első kritika. A Caledonia Könyvvára és Kreatív Kuckója blog írója, Sajóvölgyi Dalma azóta várt a könyv megjelenésére, amióta meglátta azt a Manó Könyvek Kiadó katalógusában. Mivel a könyv mindössze néhány napja jelent meg nyomtatásban, biztos vagyok abban, hogy Dalma egyike volt az első olvasóknak. Ráadásul hatalmas öröm nekem, hogy az első könyvkritika, amit életemben kaptam, ennyire pozitív és kedves szavakkal teli.

"Ez a könyv egy kincs"

Igazán szívhez szóló véleményt kaptam az Összeköt a szeretet című mesekönyvről Ormosné Herczeg Enikőtől, aki maga is kisgyermekes szülő. Enikő szavai simogatják a szívet és a lelket. Ilyenkor érzem igazán, hogy megérte megírni ezt a mesekönyvet.

Nézzétek csak!

Dedikálás az Ünnepi Könyvhéten

2018. június 7. és 11 között kerül megrendezésre – immár 89. alkalommal – az Ünnepi Könyvhét, amely a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb szabadtéri ünnepe.

Könyvajánló a Manó világ magazinban

A Líra kiadói csoport 2018. első félévére koncentráló ingyenes kiadványában az Összeköt a szeretet című mesekönyv is helyet kapott.

Hamarosan nyomtatásban is

Már csak néhány nap, és nyomtatásban is megjelenik első mesekönyvem, az Összeköt a szeretet.