Egy újabb beszoktatós mesekönyv?

Hidd el, ez egészen más!

A könyvesboltokban rengeteg óvodára felkészítő könyvvel találkozhatsz.
Vannak olyanok, amelyek az óvodai élettel ismertetik meg a kicsiket. Mások a főszerepet játszó kis hős első ovis napjait, kalandjait mesélik el a gyerkőcöknek.
Az Összeköt a szeretet azonban egészen máshonnan közelíti meg a beszoktatás kérdését.

Nincs benne szó

  • az ovis mindennapokról
  • a kis barátokról
  • a jobbnál-jobb játékokról
  • a kedves óvó nénikről
  • izgalmas kalandokról

Ez a mesekönyv sokkal mélyebbre tekint, ugyanis az anya és gyermek közötti elszakíthatatlan köteléket, a szeretetet helyezi a középpontba.

Mégis, hogyan segít ez a könyv a gyermekednek?

  • tudatosítja benne, miért is olyan különleges az anyai szeretet
  • erősíti az identitását
  • biztonságérzetet ad neki
  • segíti abban, hogy megbarátkozzon az elválás gondolatával
  • beszélgetésre hív

S, talán az utóbbi a legfontosabb.

A könyvet lapozgatva, és az annak alapján kezdődő beszélgetések során gyermeked megismerheti a saját történetét. Elmesélheted, mennyire vártad őt. Megmutathatod neki a hasadat, amelyben kilenc hónapon át hordoztad őt. A köldökét, a köldökzsinór helyét, amellyel egykor össze voltatok kötve egymással. Mesélhetsz neki a születéséről, az első napokról, mindarról, amit egészen mostanáig együtt éltél át vele.
Hiszen az összebújva elolvasott történeteknek hatalmas ereje van.

Összeköt a szeretet

Kiadó: Manó Könyvek

Illusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara

Oldalszám: 32 oldal

Méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm

Kötés: keménytáblás

ISBN: 9789634035046

Mit ad nektek az Összeköt a szeretet?

Beszéljenek helyettem az olvasók.

„Imádjuk, a Jézuska hozta nekünk! Nem tudom lesz-e olyan, hogy elcsukló hang nélkül végig tudjam olvasni. Köszönjük az írónőnek! Külön óriási öröm ért engem, mikor elolvasva a könyvet kislányom odahozta hozzám azt a szív alakú kavicsot, amit én festettem neki tavaly az adventi naptárjába.”
Endrédyné Rumi Lilla
„De hogy ez a meséskönyv mennyire szívbe markolóan jó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kislányomnak mese után mindig hosszas ölelkezéshez támad kedve, ami annyira, de annyira jó.”
Hlavács Zsuzsanna, Foxbooks
„Ha én egyszer könyvet írok a lányoknak, biztos, hogy Nóra lesz a példakép előttem, mert ez a könyv (…) egy gyöngyszem. Nem csak a gyerekeknek ad gyógyírt az elszakadásra, hanem a szülőknek is.”
Wéner-Kovács Fanni, Anyabőrben blog
„Annyira jó könyv, hogy még mindig nem tudom elolvasni sírás nélkül, pedig megvan már egy ideje.”
Laura & Mommy
„Rengetegszer olvastuk el, meséltem neki rólunk, megfestettem a kavicsot, újra és újra elolvastam a könyvet és úgy tűnik varázserejű könyv.”
Szilágyi-Uszkai Noémi
„Nem csak óvodás beszoktatáshoz, hanem bármilyen elváláshoz. Gyönyörűen megfogalmazott egyszerű kis történet, amit teljességében átitat a szeretet, a rajzok pedig csak emelik a fényét, bátorítóak, megnyugtatóak. Minden kisgyermeknek ajánlom!”
ribizli0414, moly.hu
„Ennél szebben gyermeknek el sem lehetne mesélni/ magyarázni az anya-gyerek kapcsolat mélységét, hogy az óvodai beszoktatás minél zökkenő mentesebben menjen.”
zoe27, moly.hu

A Foxbooks által indított szavazáson az elsőkönyves kategória győztese.

Aranykönyv gyerekkönyv kategória:

Tudom, sokszor nem elegendőek a szavak.

Kíváncsi vagy, milyen bájos illusztrációkat készített Szepesi Szűcs Barbara? Arra, hogy vajon miért vált épp ez a könyv családok ezreinek kedvencévé? Mi lehet az oka annak, hogy az Összeköt a szeretet néhány hónap alatt hiánycikké vált? Mi adja azt a pluszt, ami miatt a Foxbooks olvasói a 2018-as év legjobb kötetévé választották az elsőkönyves szerzők művei közül, és az Aranykönyv szavazáson a TOP 50-be jutott? Ami miatt 2018 sikerkönyvei között kapott helyett a Líra oldalán?

Ráadásul olyan jó belelapozni, beleolvasni a könyvekbe, igaz?
Ha másképp nem is, most virtuális megteheted.

Nézz bele az Összeköt a szeretet lapozójába!

Lenne még hozzám kérdésed, észrevételed? Keress bátran az elérhetőségeimen!

Ha pedig úgy döntöttél, a könyvnek ott a helye a gyerekszobában, beszerezheted a Líra, a Libri, a Bookline, a Pagony és az Alexandra online és offline shopjaiban, illetve más független könyvesboltokban. Amennyiben pedig névre szóló, dedikált példányt szeretnél, az alábbi gombra kattintva megrendelheted tőlem.

Ha tetszett a mesekönyv, kérlek, vidd hírét!