Megmondtam, hogy apát akarom!

Ismerős ez a mondat?

Biztos vagyok abban, hogy nem csak az Apa szeret! főhősének, Pötyinek a szájából hangzanak el ezek a szavak.

A te gyermekednek is szokott hiányozni az apukája, igaz?

Az első években jellemzően az anyák töltenek több időt a kicsikkel. Az apák reggel elmennek dolgozni, s bizony hosszú órákat kell várni addig, amíg újra meg lehet őket ölelni, lehet velük játszani. Sőt, van, amikor az elválás sajnos hosszabb időre szól. Egy külföldi munka vagy a szülők különélése, válása miatt a gyerekek egy részének napokon, heteken, hónapokon át kell nélkülözniük az apukájukat.

És a hiányuk ilyenkor bizony nagyon tud fájni.

Ezernyi kérdés merül ilyenkor fel a kicsikben. Miért nincs mindig velem? Ha igazán szeretne, biztosan nem menne el újra és újra! Miért nem marad még, mikor én azt úgy szeretném?

Mit tehetsz ilyenkor?

Beszélgess a gyermekeddel! Öleld meg, és segíts neki abban, hogy észrevegye és megértse, az apukája akkor is szereti, ha épp nincsenek együtt!

Hiszek abban, hogy az igazán jó mesék a gyerekek lelkéig hatolnak. Képesek arra, hogy bátorságot, erőt, megértést adjanak.

Az Apa szeret! egy igazi összebújós, beszélgetős, személyre szabható mesekönyvnek készült, amely Pötyi történetén keresztül játszani hívja a kicsiket. Mert bizony apa szeretetének nyomai ott vannak mindenütt: az apró figyelmességekben, a közös játékban, az együtt töltött időben ugyanúgy, mint a hasonló külső jegyekben. Csak fel kell fedezni, meg kell találni őket!

Apa szeret!

Kiadó: Manó Könyvek

Illusztrátor: Láng Anna

Oldalszám: 32 oldal

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789634036173

Méret: 196 mm x 196 mm

A Foxbooks által indított szavazáson az óvodás mesekönyv kategória első helyezettje.

Nézz bele az Apa szeret! lapozójába!

Mi a véleménye azoknak, akik olvasták a könyvet? Vajon tényleg működik?

„A kislányom oda is adta az apukájának. Most este olvasták összebújva. Amikor befejezték, hallottam a párom hangját, kérdeztem, hogy megint valami allergia gyötri, hogy ilyen a hangja? A válasza az volt még mindig ugyanolyan hangon, ám kissé nevetősen: „Nem allergia, megríkatott ez a könyv.” Hozzátenném, hogy egyáltalán nem az az elérzékenyülős típus, 15 éves kapcsolatunk alatt a gyerekek születésén kívül egyetlen alkalommal érzékenyült el. Úgyhogy szívből gratulálok, csodálatosan megírt könyv.”

Asztalos Kitti,

„Mindig is apás voltam… „apa barátja”, „apuci kis hercegnője”… fontos volt, hogy érezzem, tudjam Apu szeretetét, bizalmát. Voltak nehezebb pillanataink, de azért szép 33 közös évünk volt. Lassan 10 éve nincs, de igyekszem a szeretetnyomokat nem feledni, megtalálni a rohanó mindennapokban, olykor elgondolkodva, hogy mit is tenne, tanácsolna egy-egy jelenkori szituációban. Mert Apu onnan túlról is szeret.”

bagie, moly.hu

„Farkas Nóra szívbemarkoló történetét Láng Anna kedves rajzai teszik még bájosabbá. Nagyon szerethető, nagyon jóérzésű mesekönyv, nagyszerű olvasmány apukás esti mesének, összebújáshoz, átbeszéléshez vagy csak úgy.”

Hlavács Zsuzsanna, Foxbooks

„A történetet olvasva apának is megváltozott a hangszíne, egyszerűen csodás könyv. A végén persze Letti is egyből elkezdte keresni apa szeretet nyomait.”

Endrédyné Rumi Lilla,

„…megkönnyeztem az Apa szeret című mesét. Lili bevitte az oviba. Az óvónéni elalvás előtt ezt olvasta mindenkinek. Tetszett a gyerekeknek, óvónéniknek. Lilinek itthon is elolvastam. Mi is gyűjtöttünk apa-szeretetnyomokat, és beírtuk a könyvbe. Apa este hazaérve elolvasta őket. Tiszta boldog volt. Nagyon ügyes vagy! Köszönjük ezt az élményt…”

Ress-Müller Barbara Éva,
„Végre egy csodaszép gyermekkönyv! Kedves, bájos, léleksimogató…”
krlany, moly.hu
„Az Apa szeret megmelengette a szívemet… A képek és a szöveg remekül kiegészítik egymást, közösen alkotva egy bűbájos varázslatot az olvasó számára.”
Sajóvölgyi Dalma, Caledonia Valley Könyvvára és Kreatív Kuckója

Lenne még hozzám kérdésed, észrevételed? Keress bátran az elérhetőségeimen!

Ha pedig úgy döntöttél, szívesen lapozgatnátok otthon is, beszerezheted a Líra, a Libri, a Bookline, a Pagony és az Alexandra online és offline shopjaiban, illetve más független könyvesboltokban. Amennyiben pedig névre szóló, dedikált példányt szeretnél, az alábbi gombra kattintva megrendelheted tőlem.

Ha tetszett a mesekönyv, kérlek, vidd hírét!